Camasa mov (II)

Nu, Missi nu i-a dat chiar raspunsul asteptat de el. Dar ce i-a spus l-a facut sa se simta “mai alfa” decat intreaga echipa campioana de rugby a Angliei. “Nu stiu ce versiune e, nu stiu daca e updatata sau nu, dar stiu ca TU imbini in cel mai perfect mod posibil masculinitatea si tandretea de care am nevoie.” Alfa? Beta? Omega?  Mai conta? Putea sa-l fi nominalizat si urmas de babuin cu fundu’ rosu. Cui ii mai pasa? Era pe acoperisul blocului, sus pe antena.

Pana la Missi trecuse prin purgatoriu intalnirilor si al relatiilor. Fetele pe care le cunoscuse erau fie enervante, fie plictisitoare. Din auzite stia ca ar exista fete simpatice cu toate cele la locul lor, dar el nu avusese norocul sa intalneasca vreuna disponibila. Adica pareau ele simpatice la inceput, dar dupa un timp deveneau isterice sau il pocneau cu tot felul de pretentii aberante. Sau il plictiseau de moarte cu relatari si povesti pentru el lipsite de sens. Si astea pe langa minim 10 sms-uri pe zi cu intrebari stupide. Relatiile lui annoyse terminau cumva inevitabil si logic, de vreme ce ‘pretul’ in nervi si oboseala depasea cu muult bugetul lui de rabdare. Cand dupa sau inainte de sex trebuia sa auda ce metode de epilat foloseste sau cum a probat 28 perechi de pantofi  in 4 magazine si un boutique pana a gasit unii care sa-i placa, de care si-a dat seama ca de fapt nu ii plac asa mult si se gandeste mai departe sa, bla, bla, bla….A incercat sa poarte casti cu muzica tare, dar nici macar asta n-a functionat… Dupa una singura i-a parut mai rau. Era frumusica si deloc plictisitoare, dar la vreo luna jumate dupa ce s-au cunoscut i-a cerut sa mearga cu ea in vizita la Tecuci la parintii ei. Venea si sor-sa din Canada si se strangea toata familia. Era ceva imposibil. A inventat tot felul de scuze sa nu se duca, iar ea s-a suparat. Irevocabil. I-a parut rau dupa ochii ei migdalati si mai ales de sanii ei frumosi, dar nu era pregatit sa-i intalneasca familia dupa o luna jumate. Participarea la reuniunea familiei ar fi echivalat unui angajament ferm. Nu putea. Nici n-a vrut sa-l mai vada, indiferent cate a incercat. A auzit ca  s-a maritat acum vreo doi ani jumate.

Frica lui cea mai mare era ca fetele astea vroiau doar sa il prinda si sa il pironeasca pe vecie intr-o relatie plictisitoare si de uzura. Se temea apoi ca fata cea incantatoare si sexy sa nu se transforme intr-o balena indolenta, ce va umbla sleampata intr-un trening labartat si cu parul mirosind vesnic a chiftele prajite. Iar lui nici nu-i plac chiftelele.

Vazuse de-a lungul timpului tot felul de perechi nereusite. Avea prieteni care odata intrati in cate o relatie ‘serioasa’, nu ii mai vedea cu lunile. Cand se intersecta pe strada cu cate unu impreuna cu a lui, mereu  se intreba cum naiba fata aia vesela si atragatoare se transformase asa de repede in femeia cu mutre acre din fata lui. Iar 2 dintre prietenii casatoriti, dupa 2-3 ani de mariaj incepusera sa ii ceara cheia de la apartament ca sa se intalneasca cu amantele lor. Nu avea nevoie de asa ceva. El nu vroia sa se insoare doar ca sa aiba pe cine insela.

Cu Missi insa era altfel. Cu ea nu se plictisise niciodata in astia 3 ani. Paradoxal, dar ea nu simtea nevoia sa-i relateze cu lux de amanunt excursiile ei la shopping si nici sa-i povesteasca toate relatiile complicate in care se gaseau prietenele, verisoarele, colegele, coafeza, vecina si…tot restul lumii. Cu ea gasea in fiecare girlseara cand ajungeau acasa motive sa rada. Il surprindea mereu cu ceva nou. Cand avea impresia ca in sfarsit intelesese cate ceva despre ea, descoperea ca inca nu stie tot. Practic se transforma sub ochii lui. O vazusese in postura de fetita rusinoasa, de fata rebela, de baby sitter pentru copilul surorii ei, dar si de femeie sigura pe ea, tinand prezentari in public. Si o iubea in toate ipostazele.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>